Duurzaamheid

jstLr. is een partnershop van Spreadshirt. Wij vinden het belangrijk dat je weet dat duurzaamheid een groot thema is binnen deze onderneming. Op deze pagina lees je er alvast e.e.a. over. Via de action button kom je op de duurzaamheidspagina van Spreadshirt. Daar lees je nog veel meer. Ook over de herkomst van producten. De arbeidsomstandigheden. En ook over recyclen en doneren van retourartikelen.

Geen overproductie dankzij print-on-demand

Ons bedrijfsmodel heet ‘print-on-demand’. In tegenstelling tot normale producenten drukken we alleen datgene wat klanten hebben uitgezocht of zelf hebben ontworpen en dat pas als ze het bestellen. We produceren bovendien alleen het gewenste aantal, vanaf één exemplaar tot grote bestellingen. Sinds de oprichting van Spreadshirt ruim 20 jaar geleden behoort duurzaam produceren en handelen tot de DNA van ons bedrijf. Daar zijn niet alleen wij en onze planeet blij mee, maar ook onze klanten die minder dan twee procent van onze producten terugsturen. We zijn marktleider op dit gebied. En zelfs de geretourneerde producten krijgen een tweede leven omdat we ze doneren en recyclen.

Investeren in een duurzame & ecologische productie

We investeren regelmatig in moderne, milieuvriendelijke technologieën en producten. Onlangs hebben we voor 10 miljoen euro moderne Kornit Atlas printers aangeschaft. Bij het digital-direct drukken, onze standaard druktechniek, worden duurzame inkt en veganistische kleurpigmenten gebruikt. Het drukproces is bovendien bijzonder water- en stroombesparend. Sinds 2019 gebruiken we bij het verwerken van de orders in onze productie helemaal geen papier meer, hiermee besparen we omgerekend 767 bomen per jaar.

Onze eigen groene productlijn

T-shirt of hoodie – we houden van duurzame producten. Daarom breiden we ons assortiment steeds verder uit met veel producten die ecologisch zijn geproduceerd. De producten van onze eigen, meervoudig gecertificeerde premium-collectie zijn van biologische en milieuvriendelijke stoffen gemaakt en we hebben ook al andere bio-merken in ons assortiment. Tegen eind 2022 willen we het aantal groene producten ten minste verdubbelen. Op deze manier kunnen we onze klanten in bijna iedere productcategorie een duurzaam alternatief aanbieden. Verder werken we eraan om de herkomst, het materiaal en de certificaten van onze artikelen duidelijk kenbaar te maken.

Producten & opdrukken met een lange levensduur

Producten van hoogwaardige stoffen en materialen blijven bijzonder lang mooi en zijn dus ook bijzonder duurzaam. Ieder product wordt door en door getest voordat het aan ons assortiment wordt toegevoegd. We controleren de levensduur van de stoffen en de opdrukken in een reeks van testprints en we wassen ze diverse keren. Na het drukken testen we of er eventueel nog chemische residuen zijn, controleren we of de kleuren nog mooi zijn en of de verwerking optimaal is. We controleren ook regelmatig de feedback van de klanten over de producten die al langer in ons assortiment zijn om zo een constante kwaliteit te kunnen garanderen.

Hernieuwbare energie

Het overstappen op hernieuwbare energie is eenvoudig, maar heel belangrijk. Sinds 2020 dekken wij de elektriciteitsbehoefte van onze servers in de EU en ons hoofdkantoor in Leipzig volledig met groene stroom. Hetzelfde plannen we ook voor onze locaties in de VS.

Spreadshirt en Duurzaamheid

Lees alles over hoe duurzaamheid centraal staat bij Spreadshirt.
TOP